FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ROZMARING
     (termesztése)
 
*  Rozmaringot kertben és lakásban is nevelhetünk. A májusi fagyok után vihetjük a szabadba, sőt ki is ültethetjük. A rozmaring fagyérzékeny. A lakásban a 22 C fokos meleget is elviseli, ilyenkor szellőztessünk. Télen a hőmérséklet legalább 5 C fok legyen. A növényt a lakásban világos, napos helyre tegyük. Hogy szépen bokrosodjon, rendszeresen forgassuk.
*  A kertben is a napos fekvést szereti, de a félárnyékos helyen is megnő és virágzik. Ha kertünkben levendula, leander stb. is található, a rozmaringot tegyük közéjük.
*  Nyáron a növényt szükség szerint öntözzük, télen elegendő havonta kétszer. Ha túlöntözzük, gyökerei korhadnak. A növekedés időszakában tápoldatot is adjunk neki.
*  A növény száraz körülmények között hajlamos a felkopaszodásra. Ezért időnként vágjuk vissza a tövét.
*  Könnyű szerkezetű, laza, meszes homok- vagy vályogtalajban érzi jól magát.
*  Lehet magról, sőt bujtással is szaporítani. De leggyorsabban dugványból kapunk növényt. Július közepétől augusztus végéig szaporíthatjuk. Vágjunk 10-15 cm-es félfás dugványokat, tegyük tőzeg és homok egyenlő arányú keverékébe és gyökereztessük.
*  Célszerű évente (tavasszal) átültetni, lehetőleg azonos méretű cserépbe. Ilyenkor a földet lazítsuk fel, és a hiányzó mennyiséget egészítsük ki. Átültetéskor vigyázzunk a gyökerekre, ne sérüljenek meg.(1995)