FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZOBAFENYŐ
     (gondozása)
 
*  A világos és félárnyékos helyet, páradús levegőt kedveli, ezért viszonylag hűvösebb, páradúsabb lakásban jól nevelhető. Leveleit permetezni kell, mivel csak így tudja pótolni az elpárologtatott vizét. A tűző napot nem tűri.
*  Nyáron szabadban is tarthatjuk magasabb fák alatt, de alkalmas a nem napos, levegős veranda is. Télen a hőmérsékletigénye 10 C fok. Az enyhébb időszakokban szellőztessünk, mert szereti a friss levegőt.
*  Tavasztól őszig rendszeresen öntözzük, vigyázzunk, hogy a talaja ne száradjon ki. Télen viszont mérsékeljük a locsolást, a levelek permetezését azonban ilyenkor se hanyagoljuk el. Az öntözővíz legyen langyos és lágy.
*  Átültetését csak szükség esetén, tavasszal végezzük. Jó minőségű földkeverékbe ültessük. Átültetéskor a földlabdája mindig nedves legyen!
*  Szaporítható magról vagy hajtásdugványról. Szaporítása viszonylag körülményes.
*  Mivel a lakásban nehezen biztosítható a számára a megfelelő környezet, a legnagyobb gondot a tűlevelek hullása és az alsó levelek elvesztése okozza, ami elsősorban a száraz levegőtől vagy a föld kiszáradása miatt történik.(1995)