FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TULIPÁN
     (hajtatása))
 
*  A tulipán a kertben legjobban a napos, levegős, szélvédett, fagymentes helyen fejlődik, és minden jobb kerti talajban megél. Számára a legkedvezőbb a sík vagy enyhe déli lejtésű terület.
*  A tulipánhagymákat szeptember közepétől október közepéig ültessük ki.
*  A talajt legalább egy hónappal előbb tanácsos 25-30 cm mélyen felásni, és érett istállótrágyát bedolgozni. Ha szükséges, az ültetési területet jól öntözzük meg, hogy átnedvesedjen.
*  A tulipán foltokban, csoportokban ültetve a legszebb, de telepíthetjük ágyásokba vagy sorokba, gyepszegélyen, ill. évelő virágok közé is. Ültetéskor a tőtávolság legalább 10 cm legyen, az ültetés mélysége pedig érje el a hagyma magasságának két és félszeresét.
*  A növény talaját rendszeresen lazítsuk, és ha kell, gyomtalanítsuk. Ha száraz a tavasz és a nyár, akkor öntözzük, hogy elvirágzás után a hagymák jól fejlődjenek. Őszi szárazság esetén is locsoljuk, különben a gyökerek a fagyokig nem erősödnek meg, és elpusztulnak. A hagymákat télen takarással védjük!
*  A tulipánokat ne hagyjuk két évnél tovább egy helyben, mert a hagymák hamar elsatnyulnak és gyengébben virágzanak. Ha a talajt kellőképpen előkészítettük, ott csak évek múlva következik a minőségromlás.1995